MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Juniorke BiH doživjele sve poraze na Eurobasketu, gubile prosječno 44 razlike i ispale u niži rang

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela sve poraze na Eurobasketu i ispala u niži rang takmičenja, diviziju B.

Naše U18 reprezentativke predvođene Draganom Svitlicom na klupi su u svih sedam utakmica poražene velikom razlikom i zauzele su posljednje mjesto na Eurobasketu u grčkom Heraklionu.

Košarkašice Bosne i Hercegovine su poražene redom od Izraela 87:54, Njemačke 76:36, Francuske 110:28, Litvanije 84:40, Turske 80:35, Grčke 50:39, te u borbi za pretposljednje mjesto od Švedske 94:42.

Dakle, naša selekcija je u sedam utakmica imala ukupnu koš-razliku u minusu od 307, odnosno prosječno su gubile utakmice sa 44 razlike.

Košarkaški savez će morati uraditi detaljnu analizu ovih rezultata i zaključiti da li je u pitanju pogrešan izbor igračica za koji se odlučila Svitlica ili je ovo jednostavno realna slika naše ženske juniorske košarke u ovoj generaciji.

Prvak je postala Litvanija pobjedom nad Španijom u finalu, a uz našu selekciju u diviziju B su ispale i Švedska i Grčka. Njih će zamijeniti tri najbolje selekcije iz divizije B – Slovenija, Portugal i Srbija.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa