MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp za djecu Srebrenice i Vukovara

Zvijezda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić kroz program svoje humanitarne fondacije organizovao je košarkaški kamp “Srebrenica 2023”.

Kamp je organizovan kako bi djeca iz Srebrenice i Vukovara te KK Guber imali priliku upoznati se i raditi s NBA zvijezdom i trenerima. Cilj je bio aktivirati djecu i ostaviti im trajna prelijepa iskustva.

Nurkić je kamp organizovao kroz svoju humanitarnu fondaciju, a kroz ovaj projekt želio je poručiti da u Srebrenici definitivno ima života.

“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno. Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi”, rekao je Nurkić, prenosi RTV Srebrenica.

Kamp se nastavlja programom tokom cijelog dana, a u 16:30 zakazan je turnir koji će se igrati 5×5 u ekipama od po desetak mališana. Nakon završetka takmičenja, planiran je zajednički ručak. Svi polaznici kampa dobit će medalje od Nurkića i njegovih gostiju.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa