MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kako je Pele zavolio čuvenu jugoslovensku pjesmu, pio je i rakiju

Prepričavat će se Peleove majstorije, čovjeka koji je prvi populizovao fudbal i koji će zauvijek ostati upisan u historiji kao jedan od najboljih ikada. 

Pele je jučer preminuo u 82. godini nakon što je dugo godina vodio borbu sa zloćudnim rakom crijeva. Mnogi sportisti, sportski kolektivi, mali i predstavnici država su se oprostili od legendarnog Pelea.

Bio šaljivdžija

Mnogi od njih se prisjete anegdota vezanih za brazilskog fudbalera koji je tri puta bio prvak svijeta. Tako je Jadranko Topić, bivši hrvatski fudbaler, otkrio zanimljivu priču iz perioda kada je sa Peleom igrao u Njujork Kosmosu.

– Pele je zaludio mase, na svakoj utakmici bilo je 45.000 navijača. Kosmos, a i ja s njim, bio je začetnik fudbalskog buma u SAD-u koji traje i danas. Jednom smo stajali u mraku u tunelu. 

A on je, aludirajući na boju svoje kože, ispalio: “Pa gdje je Pele? Ne vidim ga u mraku!” – rekao je Topić za “Večernji list“ tokom 2016. godine.

Skalinada postala himna Kosmosa

U Kosmosu je tada igrao i Vito Dimitrijević iz Surdulice, bivši igrač Radničkog iz Niša. 

– Imao je glas da je to bila divota. Ja bih mu držao melodiju, a on bi pjevao kao slavuj. I tako smo jednom u klupskom autobusu nas dvojica počeli da pjevušimo “Skalinadu”. Ubrzo nam se priključio i Pele, rukama je počeo da lupa po staklu u ritmu našeg pjevušenja. A ubrzo je i cijela ekipa počela da pjevuši u ritmu. 

Od tog trenutka “Skalinada” je postala himna Kosmosa. Pjevala se u svlačionici, autobusu, ali i puštala s razglasa na stadionu. Pele je na kraju znao napamet, pjevušio je “Tu se penje, tu se pada, to je sudba, to je nada, skalinada” – ispričao je Topić.

Pele nikada nije pio i pušio, a i dalje se prepričava kada su mu krišom sipali rakiju.

– Jednom sam mu, varajući ga da je koktel, ulio ove naše rakije, a on je skoro poludio! Njemu druženje s narodom nije bilo problem. Nije bio umišljen kao neke današnje zvijezde, nego je ostajao skroman i jednostavan. A to, vjerujte, nije bilo lako jer je bio popularan kao da je mesija ili, u najmanju ruku, papa – rekao je Topić za “Dnevno.hr“.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa