MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Pripremite laganiju odjeću i ne zaboravite kišobrane

Bosnu i Hercegovinu zahvatio je talas toplog vremena sa neuobičajeno visokim temperaturama za ovo doba godine i kišnim padavinama. Prema pognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slične vremenske prilike očekuju nas i u dane vikenda.

Danas će u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Što se tiče subote, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Umjereno i jako jugo prijepodne. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 7 i 14°C.

U nedjelju u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U ponedjeljak također pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa