MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kancelar Nehammer i ministar Cikotić o sigurnosnoj saradnji i migracijama

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se sinoć u Sarajevu sa austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom.

Ovaj sastanak je nastavak jačanja bilateralnih i regionalnih odnosa u oblasti sigurnosti i nadovezuju se na nedavno održane otvorene i veoma sadržajne razgovore ministra Cikotića i kancelara Nehammera u Beču. 

Partnerski odnosi i otvorena saradnja između BiH i Austrije u oblasti sigurnosti i suzbijanju ilegalnih migracija razvijeni su tokom prethodnog mandata Nehammera na funkciji ministra unutrašnjih poslova. U tom periodu između Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Austrije postpisan je i memorandum o jačanju saradnje u borbi protiv ilegalnih migracija. 

I na današnjem sastanku Cikotić i Nehammer su razgovarali o budućoj saradnji u oblasti sigurnosti, uključujući i rješavanje problema ilegalnih migracija. Između ostalog, razmjenjeni su stavovi oko uticaja rata u Ukrajini na zemlje Balkana te ključnim sigurnosnim izazovima za BiH i region, navedeno je iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine. 

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa