MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kina nije prijavila nijedan smrtni slučaj od koronavirusa, prvi put od početka pandemije

Vlasti Narodne Republike Kine saopćile su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali nijedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan s koronavirusom, prenosi BBC.Ovo je prvi put od početka borbe s pandemijom da vlasti ove zemlje nisu prijavile umrle. S druge strane, nacionalno ministarstvo zdravlja saopćilo je da su u posljednja 24 sata registrovana 32 nova slučaja, dok je u ponedjeljak prijavljeno 39 novih slučajeva.

Navodno su svi novozaraženi došli iz inozemstva.

Vijest o prvom danu bez žrtava dolazi u vrijeme kada je Kina pod velikim pritiskom zapadnih zemalja zbog bojazni da tamošnje vlasti zapravo kriju prave brojeve vezane za pandemiju koronavirusa.

Zvanični podaci kažu da je u Kini od januara 2020. godine od zaraze koronavirusom umrla 3.331 osoba, dok je 81.740 zaraženo, računajući aktivno zaražene, umrle i oporavljene.

Kina postepeno popušta svoje restriktivne mjere iako državne granice ostaju zatvorene za strance. Pojedini građani Wuhana će u srijedu prvi put moći napustiti svoj grad koji je sedmicama bio u najvećem karantinu na svijetu.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa