MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kineski stručnjaci stigli u Italiju sa 31 tonom medicinskih potrepština

Tim najboljih kineskih ljekara i 31 tona medicinske opreme stigla je sinoć u Rim. Njihova misija ovih dana bit će da pomognu Italiji u suzbijanju eskaliranja epidemije koronavirusa.Devet stručnjaka, na čelu s potpredsjednikom Kineskog Crvenog križa Yang Huichuanom i Liang Zonganom, uglednim profesorom kardiopulmonalne reanimacije, igrali su presudnu ulogu u upravljanju hitnim slučajevima koronavirusa u Kini.

Ljekari su sa sobom donijeli 31 tonu medicinske opreme, uključujući respiratorne aparate, desetke hiljada maski i drugu potrebnu bolničku opremu koju će distribuirati italijanski Crveni križ.
Kineski ambasador u Italiji Li Junhua pridružio se Francescu Rocci, predsjedniku italijanskog Crvenog križa, dočekao je tim iz Kine.

“Tim stručnjaka moći će prenijeti znanje našim zdravstvenim radnicima. Veoma je važno da zajedničkim snagama porazimo virus”, rekao je Rocca.

Podsjećamo, u Italiji je do sada zabilježeno 1.016 smrtnih slučajeva, na ukupno 15.113 oboljelih. Dužnosnici civilne zaštite kažu kako se njih 1.258 oporavilo. Italija je najteže pogođena zemlja na svijetu nakon Kine

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa