MARKETING

KK “Krajišnik” poražen u finalu Kupa USK od KK “Željo 1971”

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši odigrano finale Kup-a USK u košarci, a u reprizi prošlogodišnjeg finala snagu su odmjerile ekipe domaćeg KK “Krajišnika” i ekipa KK “Željo 1971” iz Bihaća.

Bihaćki košarkaši predvođeni mladim Amerikancem Jacksonom slavili su ubjedljivu pobjedu rezultatom 99:72, iako je domaća ekipa “Krajišnika” u prvom poluvremenu uspijevala rezultatski parirati renomiranom protivniku koji se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH. Ipak, u drugom dijelu igre bihaćki košarkaši su ubacili u brzinu više i na kraju uvjerljivo slavili.

Prvu četvrtinu susreta je obilježila blaga dominacija gostujućih košarkaša iz Bihaća, koji su ovaj dio utakmice riješili u svoju korist rezultatom (15:21). Istim tempom je nastavljena i druga četvrtina, a na poluvrijeme su Bišćani otišli sa prednošću od devet poena(36:45).

U trećoj četvrtini su gosti iz Bihaća mnogo bolje izgledali na terenu i dodatno povećali prednost (48:73), koju su održavali do kraja susreta i na kraju slavili rutinsku pobjedu ubjedljivim rezultatom (72:99).

Po završetku susreta uručeni su pehari ekipama i najboljim pojedincima, te je u organizaciji KK “Krajišnik” upriličena večera i druženje za sve učesnike.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo