MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kladuščanin Ermin Beganović među 30 najboljih atletičara na svijetu

AK Krajišnik završio je najuspješniju sezonu u historiji kluba. Najuspješnija dvoranska sezona u historiji AK Krajišnik okončana je objavom završnih renking lista Svjetske atletske federacije na kojoj su i ove godine ostvarili visok plasman.

U disciplini 600 metara član Kluba Ermin Beganović u kategoriji juniora, takmičari uzrasta 2005 i 2006 godišta ušao je među trenutno trideset najboljih atletičara u svijetu.

“Valja posebno istaknuti činjenicu da je Ermin ulazno godište u kategoriji juniora to jest 2006. godište te se ove godine takmiči s starijim takmičarima koji su 2005 godište te se shodno tome naredne godine očekuje kada bude izlazno godište i još bolji plasman na svjetskim renking listama, baš kako je to bilo u protekloj 2023 godini kada je zauzeo ukupno šesto mjesto na svjetskoj renking listi u disciplini 600 metara za kategoriju mlađi juniora”, ističu iz AK Krajišnik.

S ovim renkingom Ermin Beganović najbolji je atletičar iz cijele Bosne i Hercegovine kada su trkačke discipline u pitanju gledano od sprinta, srednjih i dugih pruga, što za Klub koji nema nikakve uvjete za rad predstavlja prvorazredni uspjeh, s prošlogodišnjim šestim renkingom bio je najuspješniji atletičar iz BiH gledano kroz sve discipline.

Pored Ermina ove godine u kategoriji juniora svjetski renking među top trideset ostvario je u tehničkim disciplinama još samo atletičar AK Sarajevo Arian Milicija,(2005 godište) koji je u disciplini skok s motkom u ukupnom poretku zauzeo 23 poziciju na svjetskoj renking listi.

iz Kluba kažu da bilježe i državne seniorske rekorde: “Pored ovog velikog uspjeha prema bodovanju od strane Svjetske atletske Federacije-IIAF naš atletičar napravio je i dva historijska rezultata za BiH atletiku postavivši državne seniorske, a samim tim i juniorske rekorde u disciplinama 300 i 600 metara, također srušen je i državni dvoranski rekord za juniore u disciplini 400 metara ali je isti oboren od strane atletičara AK Banjluka za samo jednu stotinku”.

Uz uspjehe Ermina Beganovića krupnim koracima prema svjetskim renking listama grabi i drugi atletičar Harun Hušidić koji je ove sezone ušao u kategoriju mlađi juniora i već se rezultatima znatno približio normi za ulazak na svjetske renking liste. U odličnim nastupima u dvorani Harun je postavio novi državni rekord za juniore i mlađe juniore u disciplini 2000 metara u Zagrebu dok je u Mančesteru istrčao najbrže vrijeme BiH za mladje juniore u disciplini 600 metara.

“U očekivanju nadamo se vrlo uspješne sezone na otvorenom ovom prilikom iz AK Krajišnik se zahvaljujemo svim prijateljima koji su na bilo koji način pomagali u radu Kluba”, poručuju iz Kluba puni motivacije i želje za uspjehom.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa