MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kladuščanka Edna Džebić po drugi put prvakinja Švedske u karateu

Da su sportske bajke moguće konstantnim trudom i zalaganjem, dokaz je mlada Kladuščanka Edna Džebić koja je po drugi put zaredom postala prvakinja Švedske u karateu. U nedjelju, 19.11. u švedskom Karlstadu je ova sedamnaestogodišnjakinja briljirala u finalu i osvojila svoje drugo juniorsko zlato.

Ednina sportska priča počela je 2015. godine, kada se sa roditeljima iz rodne Velike Kladuše preselila u Švedsku i počela trenirati ovu plemenitu vještinu sa Dalekog istoka. Zanimljivo, u početku nije pokazivala želju da se ozbiljnije bavi karateom, ali spletom okolnosti je na to bila “primorana”. Naime, mlađa sestra je željela trenirati karate, a kako bi balansirali između posla i privatnog života roditelji su Ednu upisali na karate skupa sa sestrom. Iako je u startu negodovala, nakon određenog vremena se u njoj rodila neizmjerna ljubav prema karateu i svakim danom postajala sve veća.

Treninge ne preskače, kako kaže “to nije opcija”. U Göteborgu trenira u klubu Göteborg Karate Akademi, dok ljetni raspust većinom provodi u rodnom gradu trenirajući u lokalnom karate klubu “Regeneracija”, gdje je uvijek dobrodošla i rado viđena. Ednina sestra Adna, također je aktivni član takmičarske grupe iz kluba Goteborg Karate Akademi i često odlazi na takmičenja, gdje pokazuje izuzetno dobre rezultate. Posebna podrška na takmičenjima su im roditelji, koji na uspjehe obje kćerke gledaju sa ponosom.

Motivacija i velika ljubav prema sportu je ono što karakteriše ovu mladu karate šampionku. Dosadašnje medalje su joj, kaže Edna, samo podsticaj za dalje. Bez sumnje, ako ovako nastavi, pred mladom Kladuščankom je svijetla sportska budućnost …

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa