MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kladuščanka Neira Mušić članica riječkog benda “Mrave brojim”

Riječki bend “Mrave brojim” objavio je novi singl i video spot pod nazivom “Petak”. Naša Kladuščanka Neira Mušić je članica benda koja svira elektičnu gitaru i prateći je vokal u ovoj pjesmi. Gost na ovom projektu bio je Antun Aleksa (IDEM), glazbeni producent je bio Matej Zec, a spot je režirala Mara Prpić (1.618 Films).

Neira Mušić bila je učenica velikokladuške gimnazije koja je svoj put nastavila u Rijeci. U toku srednjoškolskog obrazovanja posebno je iskazala interes za umjetnost, kako za muziku tako i za poeziju.

Mrave brojim iz Rijeke su uvjetno ili bukvalno rečeno alternativni bend. Svojom glazbom upravo bezobrazno negiraju postojanje žanrovskih kalupa i granica, a to je ono što bi muzika koju nazivamo alternativnom trebala i biti? Nevjerojatnom lakoćom preskaču iz jedne u drugu formu, najčešće nesvjesno i bez predumišljaja. Za njih je sav taj ogroman i nadrealan muzički prostor jedno veliko igralište i to se u njihovoj glazbi i čuje.

Kao duo, uz podršku Antuna Alekse (IDEM) na trombonu, upravo su objavili novi single i spot “Petak”, treći nakon njihovog prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona”. Spot je režirala Mara Prpić (1.618 Films) što je ujedno i nastavak suradnje s prethodnog singla “Samoubojica”.

Pjesma i spot “Petak” svojevrsna je alegorija trenutnog stanja države. Posvuda lažna gradilišta, kulise iz jeftinih filmova, a zapravo je sve u raspadu. Protagonisti žedno bauljaju praznim kamenitim i pješčanim vizurama naše zemlje. Obavijeni prašinom građevinskog materijala, nailaze na trubadura sa “druge strane” u modernom svijetu hladnih staklenih struktura i bijelih kombija. U svrhu snimanja putovalo se od Dalmacije do Istre i iako su postavljena teška pitanja, uz ove pejzaže je nemoguće zatvoriti uši i oči.

Iz benda poručuju:
Da li ste se ikada ustali u petak, uz dosadnu glavobolju kojoj ne pomažu ni tablete? Našli ste se u vrtlogu pitanja na koja tražite odgovore? Tko su te životinje koje nam sjede u skupim kožnim foteljama? Vijesti kasne jer ih skriva propagandni stroj, dolaze nam gladni i bosi ljudi. Netko je na njihovo nebo kliknuo “delete”. Ali zašto me uopće boli glava i k tome baš u petak? Tko nam je obrisao memoriju, tko je ukrao četvrtak? Maaah… Ovo je samo još jedan petak. Danas ćemo pronaći trombon. Nek’ ide vikend, nek’ ide i život. Nitko ionako ne misli, od toga boli glava. Ajbok!

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa