MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kladuški osnovci i srednjoškolci obilježili Dan nezavisnosti BiH

Danas su velikokladuški osnovci i srednjoškolci prigodnim kulturno umjetničkim programom obilježili Dan nezavisnosti BiH (1.mart).

U prostorijama srednjoškolske sale velikokladuški srednjoškolci su svečanim programom pokazali  bogatsvo talenta i umijeća pretočenih u pjesmu i ples, dok je program otvoren intoniranjem himne jedine nam domovine BiH.

Za ovaj značajan datum u historiji BiH pripremili su se i učenici Prve osnovne škole Velika Kladuša, koji su u Gradskom parku uz prigodan referat bacili osvrt na historiju obilježavanja ovog datuma. Učenici ove ustanove predstavili su se uz  bogat kulturni sadržaj koji je otvoren uz horsku sekciju.

U prostorijama JU “Gimnazija” Velika Kladuša  učenici iz  tri velikokladuške srednje škole šahovskim turnirom obilježili su  ovaj bitan datum. Šahovski turnir se održava već treću godinu zaredom a pravo učešća imaju svi učenici škole koji imaju interes za ovu misaonu igru. Na turnir u ovoj godini je prijavljeno 22 učenika a od toga su 3 djevojke. Turnir se igrao kroz sedam kola, s tempom igre od deset minuta po igraču. Sudija turnira bio je Irfan Karabegović, predsjednik Šahovskog saveza Unsko-sanskog kantona.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa