MARKETING

Klub SDA traži ostavku Vlade KS zbog tajnog vakcinisanja

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo traži odgovornost i ostavke premijera i ministara u Vladi KS nakon, kako navode, skandaloznih informacija o tajnom vakcinisanju i iznuđenih priznanja premijera Edina Forte i njegovih ministara da su se preko reda vakcinisali po svojim kabinetima.

“Također, zahtijevamo i precizne odgovore iz Pfizer Vlade KS koga su sve tajno vakcinisali preko reda tj. koje sve ministre i zastupnike, savjetnike, pomoćnike, sekretarice, stranačke kadrove, “nezavisne analitičarke”, rođake i prijatelje. Također tražimo odgovor i koji su se sve načelnici Trojke u Sarajevu preko reda vakcinisali te da li je načelnik Hasan Tanović u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje saradnike i drugove”, navode iz Kluba SDA.

Naglašavaju da je uvredljivo i sramno da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine preporučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, “ministar Haris Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu”.

“Stoga, tražimo ostavke premijera i ministara Pfizer Vlade KS koju formalno vodi Edin Forto, a koja je vlasništvo Elmedina Konakovića koji se ponovo skriva od odgovornosti i bavi stranačkim poslovima i budžetskim zapošljavanjem dok njegova vlada ne radi ništa osim što se preko reda i u tajnosti vakcinišu istovremeno prijeteći građanima represivnim mjerama”, saopćeno je iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo