MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Klub vijećnika Laburističke stranke: Igrokaz Tužilaštva USK ja znak da je BIH potrebna hitna reforma pravosuđa

Povodom medijskih objava da je Tužilaštvo USK potvrdilo optužnicu protiv velikokladuškog načelnika Fikreta Abdića, saopćenjem za javnost oglasio se Klub vijećnika Laburističke stranke:

  • Klub vijećnika Laburista BiH oštro osuđuje i demantuje način postupanja i rad Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Činjenice koje se iznose na stranici KT USK nisu utemeljene i navodna optužnica predstavlja izvlačenje postupajuće tužiteljice iz “solarnog” predmeta.
    Kantonalno tužilaštvo USK Bihać nije nadležno za postupanje shodno Zakonu o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH te oštro osuđujemo miješanje Kantonalnog tužilaštva u rad Općinskog vijeća Velika Kladuša čiji je rad zaustavljen očito sa nekom namjerom.
    Klub Laburista BiH smatra da je cjelokupan proces po pitanju predmeta od strane Kantonalnog tužilaštva USK Bihać a vezano za Općinsko vijeće Velika Kladuša i Općinskog načelnika Velika Kladuša kompromitovan, instruiran i politički kontaminiran, za što imamo i materijalne dokaze a i sama činjenica da za isto postoji veliki interes medija.
    Igrokaz koji nam je svima priređen u proteklom periodu od strane grupe vijećnika očito je organiziran, instruiran i dirigovan od strane Kantonalnog tužilaštva Bihać. Cijenu obračuna sa političkim neistomišljenicima putem pravosudnih institucija nažalost plaćaju građani.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa