MARKETING

Kod Bosanske Gradiške uhapšene tri osobe zbog pokušaja krijumčarenja 22 migranta

Službenici Granične policije BiH i Jedinice danas su uhapsili trojicu državljana Bosne i Hercegovine, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 22 osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Vrbaška na području Bosanske Gradiške kada su prilikom granične kontrole dva vozila, bh. nacionalnih oznaka, zatečene spomenute osobe bez identifikacionih dokumenata.

Krijumčareni migranti su, u Upitnicima za migrante, izjavili da dolaze iz Pakistana, Indije i Bangladeša.

Dan ranije, 15. septembra, pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša su u mjestu Ponikve na području Velike Kladuše spriječili krijumčarenje šest stranih državljana bez identifikacionih dokumenata, a izjavili su da dolaze iz Pakistana.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH koji je strane državljane pokušao prokrijumčariti u putničkom motornom vozilu, sa nepripadajućim registarskim oznakama.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, trojica državljana BiH su ispitana u svojstvu osumnjičenih i protiv njih ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela “krijumčarenje osoba”. Vozila, novac i drugi dokazni materijali koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti.

U toku je daljnji rad na ovim slučajevima.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo