MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Kolegij opet na hodniku, naredna sjednica OV 24. maja

Naredna redovna sjednica velikokladuškog Vijeća održaće se 24. maja sa početkom od 9 sati. Ovo je zaključak Kolegija OV koji je i danas održan u hodniku, a po sazivu predsjedavajuće Bisenije Mušedinović. Članovi Kolegija su odlučili da će se na narednoj sjednici naći šest tačaka, između ostalog i Izvještaj o radu OV za prva tri mjeseca ove godine, kao i Program rada za 2023. godinu.
Ni ovoj sjednici Kolegija nije učestvovao predstavnik Kluba Laburista, kao i niko iz tehničke službe za podršku OV.
Predsjedavajuća OV je i ovaj put izvjestila članove Kolegija i pismenoj prepisci sa Općinskim načelnikom, koji je i u pismenom odgovoru opet ponovio da nju ne priznaje za predsjedavajuću jer “nije potvrđen njen izbor od strane vijeća”.
S obzirom na trenutnu situaciju i odnos između načelnika i većine u OV, ono što je vrlo izvjesno da će se ovakvo stanje nastaviti a samim tim u velikoj mjeri i blokirati donošenje bitnih odluka za lokalnu zajednicu. Ovakva situacija može postati matrica djelovanja svih načelnika u BIH ako žele onemogućiti rad Općinskog vijeća. Činjenica je da zbog komplikovanog sistema u BIH ne postoji institucija koja može riješiti ovu situaciju, a u svemu ovome najveća žrtva su građani koji samo mogu nijemo promatrati stanje u Velikoj Kladuši.

Trend radio

             

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa