MARKETING

Koliko vjerujete dr. Googleu?

Kada imaju neki simptom bolesti, mnogi građani u svijetu prvo traže “konsultacije dr. Googlea”. Prema nekim procjenama, to radi čak 80 posto stanovnika Zemlje. Pitali smo građane Sarajeva koliko često odlaze na internet kako bi “potražili dijagnozu”.

“Uvijek čovjek kada nešto sumnja prvo pročita nešto na internetu, ali uvijek tamo piše nešto ozbiljno u odnosu na ono što jeste na kraju. Na kraju ljekaru idem naravno. Prvo internet, onda ljekar”, rekao je jedan od Sarajlija.

Drugi ističu da su vrlo oprezni i da isključivo idu ljekaru.

“Isključivo vjerujem ljekarima. Sve se može pronaći na internetu, na Googleu, svako može ukucati svoje simptome i pomisliti imam rak, imam tumor, karcinom, nešto, ali opet doktor kad provjeri fizički vas sa stetoskopom i sve, to je najsigurniji način”, kazao je.

Neko pak koristi internet za dodatne informacije o lijekovima.

“Pravo da vam kažem pratim dijagnoze ljekara i kada uzimam lijek pročitam upute, često puta pogledam i na internetu”, kazao je jedan od Sarajlija.

Svi ljekari naglašavaju kako je, ukoliko se osjećate loše i sumnjate na neku bolest, najvažnije da prvo dođete u zdravstvene ustanove. Možete se posavjetovati sa dr. Googleom, ali ne i prepustiti mu svoje zdravlje i liječenje.

IZVOR: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo