MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Konferencija Cop26 pomjerena za 2021.: Odgađa se borba s klimatskim promjenama

Pregovori Ujedinjenih nacija koji su trebali biti održani u Glasgowu kasnije ove godine, odgođeni su za 2021. godinu jer se vlade zemalja širom svijeta bore s pandemijom koronavirusa.Najvažniji klimatski pregovori još od Pariskog sporazuma 2015. godine, trebali su se održati od 9. do 19. novembra ove godine kako bi se zemlje vratile na put kojim bi se izbjeglo klimatske propadanje. Međutim, izgleda da ćemo morati pričekati na rješavanje problema o klimatskim promjenama, piše Guardian.

UN je u srijedu navečer potvrdio da će sastanak više od 26.000 učesnika pregovora biti odgođen do sljedeće godine. Novi datum konferencije će biti poznat u dogledno vrijeme.

“Svijet se trenutno suočava sa neviđenim globalnim izazovom i zemlje s pravom usmjeravaju svoje napore na spašavanje života i borbi protiv Covida-19. Zbog toga smo odlučili da reprogramiramo Cop26 “, rekao je britanski ministar energetike i predsjednik konferencije Cop26 Alok Sharma.

On je dodao kako će zajedno s partnerima nastaviti neumorno raditi na postizanju ambicija potrebnih za borbu protiv klimatske krize te kako se raduje dogovoru novog datuma konferencije.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa