MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Krenuli ste na put? Spremite se na velike gužve na izlazu iz BiH

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Vozači teretnih vozila se mole da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

U toku su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da se od 07.00 do 19.00 sati saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška,Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa