MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Krišto: Do kraja januara kompletiranje Savjeta ministara

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto očekuje da će do kraja januara biti okončano formiranje novog Savjeta.

Nakon što je juče Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio njeno imenovanje za predsjedavajuću Savjeta ministara, Krišto je izjavila da su stečeni uslovi da se završi kompletiranje novog saziva.

Krišto je za “Večernji list”, izdanje za BiH, pohvalila odnos sa partnerima u vlasti, ističući da se zasniva na uzajamnom uvažavanju koje je preduslov za postizanje usaglašenih ciljeva.

“Vjerujem da smo svi konačno shvatili da je vrijeme isteklo i da povjerenje dobijeno na izborima obavezuje na preuzimanje pune odgovornosti za budućnost BiH. To znači da moramo zajednički pristupiti rješavanju svih političkih nesuglasica kako bismo obezbijedili evroatlantsku sadašnjost i budućnost BiH”, rekla je Krišto.

Ona je ocijenila da je u BiH propala politika aktera koji su podrivali ravnopravnost tri konstitutivna naroda, blokirali postizanje kompromisa i bojkotovali izgradnju zdravog društva u kojem će biti mjesta za sve, nezavisno o nacionalnoj pripadnosti, vjerskim i političkim uvjerenjima.

“Prava konstitutivnih naroda po Ustavu i zakonu moraju se poštovati, kao i pravo svakoga pojedinca. Politike uzurpiranja političkih prava Hrvata od brojčano dominantnijeg bošnjačkog naroda su retrogradne politike koje najviše štete upravo samoj BiH”, zaključila je Krišto.

Izvor: Bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa