MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportaši Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su najboljim sportašima Mostara u 2023. godinu u izboru Sportskog saveza Grada Mostar.

Pred Lanom Pudar, koja je u 2023. godini osvojila devet odličja na europskim i svjetskim prvenstvima, ovoga ljeta je najveći izazov u dosadašnjoj karijeri: nastup na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu.

“Pred nama je mnogo izazova, a vrhunac godine su Olimpijske igre u Parizu. Neću obećavati ništa, ali ću se truditi dati sve od sebe kako bih se što bolje pripremila i predstavila našu državu na najbolji mogući način. Ostaje nam da vidimo gdje će to odvesti”, rekla je Lana na sinoćnjoj svečanosti dodjele priznanja.

Nemanja Bilbija prošle je godine sa Zrinjskim osvojio duplu krunu, a na putu do osmog naslova prvaka za mostarsku momčad 33-godišnji napadač zabio je 24 gola te je bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva.

U prošloj godini Bilbija i Zrinjski također su postigli najveći uspjeh bh. klupskog nogometa plasiravši se u grupnu fazu Uefine Konferencijske lige, kao prva momčad iz Bosne i Hercegovine kojoj je to uspjelo.

“Ova nagrada zaista znači mnogo. Mostar je za mene kao drugi dom, i mogu samo iznijeti pozitivne dojmove o ovih sedam godina provedenih ovdje. Bez podrške tima i uprave, ne bih bio tu gdje jesam. Prošla godina je bila izvanredna, kako za mene, tako i za grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu. Uživali smo, nadam se da ste i vi, i planiramo ponoviti uspjeh i ove godine”, poručio je Bilbija.

U mlađim kategorijama najboljim sportašima i sportašicama proglašeni su Nikola Dankić (Judo kluba Herceg), Gabriela Raič (Judo kluba Herceg), Ivan Miličević (Judo kluba Herceg), Korina Džidić (Judo kluba Borsa), Danis Harmandić (Kluba vodenih sportova ORKA), Ina Marić (Judo kluba Borsa).

Najuspješniji ženska seniorska ekipa u 2023. godini je FK/NK Emina, dok je u muškoj konkurenciji to priznanje pripalo HŠK Zrinski.

U mlađim kategorijama klupska priznanja pripala su Ženskom košarkaškom klubu Zrinjski 2010 i Hrvatskom športskom klubu Zrinjski.

Predsjednik Stolnoteniskog kluba Mostar Dragan Palameta dobio je priznanje za sportskog radnika godine, a trener u Klubu vodenih sportova Orka Damir Đedović priznanje za najuspješnijeg trenera u 2023. godini.

Sportski savez Grada Mostara dodijelio je i posebna priznanja istaknutim sportašima, sportskim radnicima, klubovima i pojedincima, i to STK Mostar za ostvareni rezultat (osvojeno prvenstvo i kup BiH u sezoni 2022/23), Plesni klub Mo Stars (Klub je u 2023. godini organizirao Internacionalni Mediteran Open Dance), Anđela Talić (priznanje za promociju triatlona i akvatlona), Teniski klub Mostar (priznanje za sportsku manifestaciju godine, organizaciju Davis Cup meča BiH – Njemačka), Klub vodenih sportova Orka Mostar (priznanje za doprinos, popularizaciju, razvoj sporta i ostvarene vrhunske rezultate).

Nagrade za životno djelo dobili su dugogodišnji trener u Sveučilišnom plivačkom klubu Zrinjski Marinko Ferenc i nekadašnji džudista JK Hercegovac Enver Kukuruzović, kasnije član JK Mostar, trener, sudac, instruktor.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa