MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Lana Pudar najbolji sportista u 2022. godini u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH

U svečanom ambijentu multimedijalne sale Olimpijskog komiteta BiH večeras je održana 11. manifestacija “Izbor sportiste godine” u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Izbor sportiste 2022. godine održan je u prisustvu najeminentnijih lica bh. sporta i sportske javnosti.

Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prisutnima se obratio Predsjednik OK BiH, prof. dr. Milanko Mučibabić, koji je sublimirao dosadašnje događaje Olimpijskog komiteta BiH.

“Vrhunski sportisti su u organizaciji OK BiH učestvovali na četiri višesportska međunarodna takmičenja sa kojih su donijeli devet medalja. Bh. olimpijska porodica je uvjerena da bi rezultati vrhunskih bh. sportista bili znatno bolji kada bi se državne institucije nadležne za sport aktivnije uključile u rješavanje sistemskog finansiranja vrhunskog sporta u BiH. Ovo je prilika da se zahvalimo sportistima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca, i našim sponzorima. Hvala svima sa porukom: ‘Nastavit ćemo proaktivno djelovanje u ostvarivanju ciljeva, misije i vizije Olimpijskog pokreta BiH na opštu dobrobit bh. sporta”, poručio je Mučibabić.

Za sportistu 2022. godine proglašena je naša trenutno najbolja plivačica Lana Pudar.

Lana nije bila u prilici lično preuzeti nagradu jer se nalazi na Svjetskom prvenstvu u Australiji, ali se obratila putem videolinka.

“Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom Bosne i Hercegovine u 2022. godini. To je san svakog sportiste. Hvala svima koji me podržavaju u ostvarenju mojih sportskih ciljeva, a posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici i prijateljima. Hvala vam!”, poručio je Pudar.

Iza Lane Pudar je godina za pamćenje. Seniorska prvakinja Evrope u discplini 200 metara delfin. Dvostruka prvakinja Mediteranskih igara u disciplini 100 i 200 metara delfin.

Rekorderka Mediteranskih igara u disciplini 100 metara, dvostruka juniorska prvakinja i viceprvakinja Evrope. Najbolje rangirana juniorka Evrope i druga najbolje rangirana juniorka na svijetu, te najmlađa osvajačica medalje na seniorskom prvenstvu Evrope.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će nastaviti sa svojim predanim radom u jačanju bh. sporta i sportskog sistema, a ovogodišnjom organizacijom 11. izdanja Izbora sportiste godine daje dodatni podstrek bh. sportistima i sportskim radnicima, kroz promociju njihovih rezultata i životnih djela.

U nastavku je lista dobitnika svih nagrada:

Najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki:

Marija Jokić – taekwondo i Iman Avdić – plivanje

Najbolji mladi sportista u kategoriji juniora:

Nino Šeremet – taekwondo

Najuspješniji sportski klub:

Klub vodenih sportova ORKA Mostar

Najuspješnija reprezentacija Bosne i Hercegovine:

Ženska košarkaška reprezentacija BiH

Najuspješniji trener:

prof.dr. Goran Grahovac – trener Lane Pudar

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa