Lavov pogođen nizom raketa, građani upozoreni da ostanu u skloništima

Nekoliko raketa pogodilo je jutros regiju Lavov, potvrdio je to guverner Maksim Kozicki na Telegramu poručujući građanima da ostanu u skloništima.

On je kazao da je Lavov pogođen sa četiri rakete, dok je ranije gradonačelnik Andrej Sadovi potvrdio da je riječ o pet projektila.

BBC-ev novinar iz Lavova Toby Luckhurst kazao je da je svjedočio najmanje pet eksplozija u zapadnom Lavovu, u blizini granice sa Poljskom, ali da nema službenih informacija o tome šta je pogođeno i ima li povrijeđenih i žrtava.

Gradonačelnik ističe da su na mjesto eksplozije poslane relevantne službe i da razjašnjavaju detalje napada dok se gusti crni i sivi dim diže iznad mjesta eksplozije.

Oko 45 minuta prije eksplozije oglasio se alarm za zračni napad, međutim to sve ljude nije otjeralo u skloništa s obzirom na to da uzbunama za napad svjedoče skoro svaki dan. Ono što ih jeste iznenadilo jeste eksplozija i dim na rubovima grada jer su se stanovnici Lavova ranije, zbog svoje udaljenosti od prvih borbenih linija, osjećali poprilično sigurno.

Izvor:klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo