MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Lijepe vijesti za građane: Gorivo pojeftinilo širom Bosne i Hercegovine

Pozitivan trend pojeftinjenja goriva širom Bosne i Hercegovine obradovao je građane koji očekuju da će lančanom reakcijom ta pojava dovesti i do manjih cijena životnih namirnica. 

Najnoviji podaci sa aplikacije Federalnog ministarstva trgovine pokazuju da najniža cijena benzina u Sarajevu iznosi 2,46 KM, a dizela 2,31 KM.

Uzrok smanjenja cijena nafte u Bosne i Hercegovini je pad cijene barela nafte koja na svjetskim berzama iznosi blizu 75 dolara (134.80 KM), ali i činjenicom da postoje ogromne količine ovog proizvoda koje se nalaze na tržištu pa je po ekonomskim ‘zakonima’ logičan slijed pad cijene.

Mostaru je situacija ista. Na pumpama cijena benzina iznosi 2,41 KM, dok je dizel 2,36 KM.

Tuzla je po cijenama benzina jeftinija od Sarajeva, on iznosi 2,41 KM, dok je najniža cijena dizela ista.

Banjoj Luci dizel se kreće oko 2,39 KM, a benzin oko 2,55 KM.

Iako je gorivo u odnosu na prošlu godinu pojeftinilo skoro za 1 KM, cijene osnovnih životnih namirnica u trgovinama ostaju iste.

nače, građani sve informacije o cijenama naftnih derivata mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših. Za Android uređaje mobilna aplikacija je dostupna na platformi Google Play Store i za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa