MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Lokalni tim ASuBIH pokušava online putem povezati mlade

Bez obzira na to što nas je ova situacija trenutno udaljila jedne od drugih, mladi se ipak trude da se povežu i u novnastalim okolnostima.

Jedan od primjera stiže nam iz Asocijacije srednjoškolaca u BiH-a tačnije iz Lokalnog tima Velika Kladuša. Članovi ovog tima trude se da osmisle aktivnosti u kojima se druže srednjoškolci, a koje mogu realizirati online putem. Nešto više o aktivnostima rekla nam je  koordinatorica tima Alma Nuhanović: “Prva online aktivnost našeg lokalnog tima je bila “Život jednog tinejdžera”. Putem online ankete prikupili smo od  tinejdžera informacije tipa,” Da li imate kakav problem?” “Da li trebate savjet?” i sl. Nakon toga smo putem Zoom platforme  pričali, dijelili mišljenja, iskustva i stavove za svaki od problema. Ova aktivnost je protekla odlično, toliko da su svi bili komunikativni, otvoreni i objektivni.

 Slijedeću aktivnost nazvali smo  “Zašto ASuBiH?”gdje smo mogli putem  društvenih mreža upoznali naše članove te se približili njihovoj realnosti i razlogu zbog kojeg su oni tu gdje  jesu. Mnoge divne riječi i priče su protekle upravo iz ove aktivnosti. Aktivnost koja je još u procesu realizacije naziva se “Operacija 104 #coronaedition”, a koja se sastoji iz prijavnog obrasca u koji unosite sve tražene podatke kako bismo mi spojili grupu od 4 osobe, koje bi se putem platform Zoom  bolje upoznale ili čak sklopile prijateljstvo, lomeći sve predrasude”, rekla nam je koordinatorica tima Alma Nuhanović.


 Dakle, pozitivna priča nam dolazi upravo od srednjoškolaca, vjerovatno zbog toga što situacija možda najviše utječe na srednjoškolce, jer su otrgnuti  od prijatelja i uobičajenog  načina života. Također, ova situacija će se najviše odraziti na njihovu budućnost. Sve polazi od škole,  a srednjoškolci trenutno imaju online nastavu bez  socijalne interakcije. Svi se mi hrabro  nosimo sa ovim  i  nadamo se da ćemo  izvući pouku iz trenutne situacije. Ovo sve bi trebala utjecati na to, da kada se sve ovo smiri  postanemo bolji ljudi i da znamo cijeniti slobodu koju smo preko noći bili izgubili.

Trend radio/Nudžejma Karajić

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa