MARKETING

Mađarska očekuje nove negativne korona rekorde

Dnevni broj novih slučajeva zaraze kovidom-19 u Mađarskoj mogao bi dosegnuti novi vrhunac s više od 13.000 slučajeva, a broj smrtnih slučajeva mogao bi narasti na 200 dnevno, upozorio je ministar dok visoko zarazna omikron varijanta donosi rastući val infekcija.

Ministar za ljudske potencijale Mikloš Kasler, koji je ujedno zadužen za zdravstvo, u nedjelju navečer je rekao za lokalni Inforadio da vlada razmatra mogućnost primjene četvrte doze cjepiva protiv kovida-19, ali da je potrebno više procjena kako bi se utvrdilo koliko dugo traje imunitet nakon treće doze.

Očekuje se da će brojke zaraženih tijekom vikenda biti objavljene kasnije u ponedjeljak, a u petak su u Mađarskoj bila 6524 nova slučaja zaraze. Također, od početka pandemije u Mađarskoj je zabilježeno 39.780 smrtnih slučajeva uzrokovanih kovidom-19.

Više od 6 milijuna stanovnika u Mađarskoj, od ukupno 10 milijuna, primilo je barem drugu dozu cjepiva, a 3.217 milijuna je također primilo i treću, dopunsku dozu. No, stopa cijepljenih u zemlji još uvijek zaostaje za zapadnoeuropskom razinom.

Vlada premijera Viktora Orbana, koja će vjerojatno na izbore ići u travnju, a protivila se zatvaranju zbog straha da neće moći doći do brzog gospodarskog oporavka, pojačala je kampanju cijepljenja od studenog.

U Mađarskoj sada svatko može primiti cjepivo, bez prethodne prijave, a nude se i busteri za djecu u dobi od 12 do 17 godina.

Od ovog tjedna škole su otvorene diljem zemlje.

Dopunske doze cjepiva u Mađarskoj su obavezne za djelatnike u zdravstvu te za sve učitelje, a od kraja studenog zaštitne maske moraju se nositi u većini zatvorenih prostora.

Izv or:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo