MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Majke ne mogu do naknada zbog finansijske blokade u Zenici

Grupa porodilja s bebama okupila se danas ispred sjedišta Gradske uprave Zenica tražeći svoje porodiljske naknade. Ovaj protest obilježila je rasprava s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.Isplata porodiljskih naknada obustavljena je zbog neusvajanja Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, ali i Odluke o privremenom finansiranju.

Porodilje koje su se danas okupile ispred Gradske uprave poručile su da protesti nisu usmjereni ni protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a ni protiv vijećnika već protiv svih njih kolektivno te da samo traže svoj zarađeni novac.
“Više puta su pronašli rupu u zakonu, nek pronađu i sada za naše naknade”, kazala je jedna porodilja.

Prisutnim porodiljama obratio se i Kasumović koji je kazao kako većina u Gradskom vijeću Zenice nije htjela usvojiti ni budžet ni Odluku o privremenom finansiranju, na što su porodilje reagovale burno govoreći da ih to ne interesuje već da žele novac koji je kanton uplatio Gradu.

Porodilje su zatražile i zakazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o budžetu i odluci, a dodale su da nikog neće pustiti iz sale Gradskog vijeća Zenice dok ne riješe njihov problem.

Burna rasprava završena je odlaskom Kasumovića, a predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice narednih dana, kako je kazao i potpredsjednik Gradskog vijeća Zenice Jasmin Hodžić, trebala bi zakazati novu hitnu sjednicu Gradskog vijeća Zenice.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa