MARKETING

Mala francuska općina donirala sredstva za izgradnju seoskog puta u Velikoj Kladuši

Da jedna mala francuska općina donira sredstva za izgradnju seoskog puta u Velikoj Kladuši, zvučio čudno i pomalo nevjerovatno. Da je zaista tako potvrdio nam je Emin Čaušević, koji živi i radi u Francuskoj više od trideset godina
Naime prije nekoliko mjeseci Emin je pokrenuo akciju izgradnje lokalnog puta u velikokladuškom naselju Golubovići, na dionici Selište-Čauševići, mjestu gdje je Emin rođen.


Kako nam je Emin ispričao, prije nekoliko mjeseci, on je svoju ideju o asvaltiranju puta u BIH prenio vijećnicima malog sela (općine) na sjeveru Francuske Villers devant Le Thour.
Odmah nakon toga oni su u Vijeću pronašli modus da pomognu izgradnju puta u Golubovićima u visini od 1.000 eura. Inicijator akcije Emin Čaušević, nam je rekao da je zbog administrativne procedure Općina mogla u tom momentu donirati tu svotu novca, a da su bili voljni dati puno veći iznos, međutim to se u sadašnjim okolnostima nije moglo ostvariti. Ono što je Čauševića iznenadilo jeste gesta vijećnika i načelnice Amandin Charl, koji su pored strogih procedura u općinskoj upravi, pronašli način da doniraju sredstva za izgradnju seoskog puta u BIH.
Emin Čaušević je ovakvim potezom više nego oduševljen, pogotovo što se radi o francuskom selu u kojem je on jedini stranac. Istovremeno smo od Emina dobili informaciju da imaju probleme oko izgradnje puta, zbog nemogućnosti dobijanja dozvole od strane velikokladuške Općine, a sve ovo je vjerovatno povezano sa nepostojanjem Općinske komisije za izdavanje urbanističkih saglasnosti. Bez obzira na sve, mještani su odlučni da kompletne radove na izgradnji puta završe tokom augusta ove godine.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo