MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Masovni ubica iz Kanade i dalje na slobodi, njegov brat pronađen mrtav

U toku je potraga za jednim od dvojice braće osumnjičenih za masovno ubistvo 10 ljudi i ranjavanje 18 na više lokacija u Saskatchewanu u Kanadi.

Istražitelji Kraljevske kanadske konjičke policije rekli su da je, iako je bilo izvještaja da je osumnjičeni Myles Sanderson možda primijećen u James Smith Cree Nationu u utorak, daljnjom istragom utvrđeno da on nije u zajednici.

Policija je savjetovala onima koji su se nalazili u blizini da potraže sklonište i da se ne približavaju napadaču.

“Budući da je lokacija Mylesa Sandersona i dalje nepoznata, uzbuna za hitne slučajeve je aktivna za cijelu pokrajinu i mi nastavljamo pozivati javnost da poduzme odgovarajuće mjere opreza”, tvitao je policijski ured Saskatchewana u utorak.

Potencijalno viđenje dolazi dva dana nakon nasilja koje se proteglo na 13 lokacija zločina u starosjedilačkoj zajednici i obližnjem ruralnom selu.

Manje od tri sata nakon što je prijavljen prvi napad, vlasti su identificirale osumnjičene kao Myles Sandersona (30) i njegovog brata Damiena.

U ponedjeljak ujutro, Damien Sanderson, 31, pronađen je mrtav u James Smith Cree Nationu na “površini s velikom travom” u blizini kuće, rekla je policija.

Vjeruje se da nije sam sebi nanio ozljede, rekla je pomoćnica komesara Kraljevske kanadske konjičke policije Rhonda Blackmore, dodajući da će tačan uzrok smrti biti utvrđen.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo