MARKETING

Medicinari najavljuju jednosatni štrajk u ponedjeljak

Medicinski radnici i ostali uposlenici Doma zdravlja Velika Kladuša danas su organizirali vanrednu sjednicu Skupštine Nezavisnog strukovnog sindikata Doma zdravlja Velike Kladuše, odnosno mirni protest kojim su iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih decembarskih plata, a u strahu od istog scenarija i za mjesec januar.
”Razlog što nema plaća za mjesec decembar je što Skupština Kantona još uvijek nije usvojila izvještaj ZZO USK, a ukoliko Skupština Kantona ne dobije potrebnu podršku za privremeno finansiranje, postoji mogućnost da ne bude plaća ni za mjesec januar. Pored današnjeg mirnog okupljanja odlučili smo se i za jednosatni štrajk u terminu od 9 do 10 sati koji ćemo realizirati već u ponedjeljak, kao još jedan znak nepodržavanja trenutne situacije u kojoj su se našli zdravstveni radnici našeg Kantona”, rekao nam je Sinhad Golubović, predsjednik Skupštine Sindikata Doma zdravlja Velika Kladuša.

Današnje okupljanje je bilo kratkotrajno, sa ciljem skretanja pažnje na problem sa isplatom plaća koji se tiče USK, a ujedno označava podršku Kantonalnom Sindikatu jer su ovakvi mirni protesti do sada održani u svim zdravstvenim ustanovama. Podsjetimo, u Kantonalnoj bolnici održan je sastanak Sindikata zdravstvenih radnika sa kojeg je poslana poruka zastupnicima Skupštine da hitno usvoje Financijski plan Zavoda. U suprotnom suočit će se sa generalnim štrajkom svih zaposlenih u javnom zdravstvu cijelog Kantona pa i radnika Doma zdravlja Velika Kladuša.

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo