MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Mektić poderao boračku knjižicu nezadovoljan radom BORS-a

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, na konferenciji za medije koju je održao u Banjaluci odgovorio je na navode Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, koji je kazao kako Ministarstvo sigurnosti i Vijeće ministara nemaju nikakav plan za rješavanje migrantske krize.

On je rekao da Dodik duži period zagovara tu priču kako Vijeće ministara i Ministarstvo sigurnosti zagovaraju da nema nikakvog operativnog plana. Mektić je rekao da je Predsjedništvu BiH više puta dostavio izvode sa konkretnim mjerama, ali da nijedna nije prošla na Predsjedništva BiH.

“Mi na sjednici Savjeta ministara imamo tačku dnevnog reda vezano za problem migracija. Nekoliko puta je Predsjedništvo tražilo da dostavimo operativni plan, Ministarstvo bezbjednosti je radilo plan, izvode smo dostavljali Predsjedništvu sa konkretnim mjerama, nijedna nije prošla”, rekao je Mektić.

“Tražili smo da dio policijskih snaga iz drugih agencija preusmjerimo u Graničnu policiju, da nam pomogne u zaštiti granice. Dodik je rekao da nijedna druga policija ne može da dođe u RS osim MUP-a RS. To smo ispoštovali”, rekao je i dodao:

“Lažna je informacija da sam sačinio sporazum ili draft sporazuma gdje policije FBiH treba da dođe u RS. Niti sam ovlašten niti sam to uradio. Lažna je informacija da smo prije 20 dana, do mjesec, održali tajni sastanak Zvizdić, Mektić, Šarović i direktor Granične policije, gdje smo vršili pritisak na Zorana Galića da se uvede federalna policija. To se nije desilo i to je spinovanje između politike i režimskih medija“, izjavio je.

“Dodik kada kaže da nemamo operativnog plana, imamo. Ali se postavlja kao ekspert, i ocijenio je koliko je ko sposoban, ko nije – što nije onda on predložio ijednu mjeru. Cilj je prozvesti problem, samoanarhiju, destabilizovati – pošto su učinilii sve sa RS koja je ljuštura, iz koje narod bježi – sad treba srušiti i BiH”, rekao je.

Na kraju konferencije za novinare u Banjaluci Dragan Mektić pocijepao je svoju boračku knjižicu, navodeći da je bio borac prve kategorije. Naveo je da to čini zbog ranijih događaja u Nevesinju i jer ne želi da bude član organizacije u kojoj predsjednici samo obilaze na parastose i jedu i piju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa