MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

“Merlinomanija” i u Sloveniji: Dino Merlin oduševio publiku na prvom od dva rasprodana koncerta u Ljubljani

Muzički čarobnjak – dovoljne su ove dvije riječi da opišu Dinu Merlina, sarajevskog umjetnika čija turneja “Mi” nastavlja da niže rekordne uspjehe i u ovoj godini. Od dječaka s gitarom u ruci koji kreće u nepoznato do kultnog statusa najvećih muzičkih zvijezda na ovim prostorima, ovaj kantautor je na impresivnom koncertu, prvom od dva u Areni Stožice, još jednom pokazao zašto osvaja publiku svih generacija.

Ovaj karizmatični umjetnik stigao je ponovo u Arenu u Ljubljani i to nakon punih devet godina; posljednji je put bio 2015. godine u okviru svjetske turneje “Hotel Nacional”, koja je okupila gotovo milion posjetilaca na četiri kontinenta, dok je aktuelna mega turneja ‘Mi’ na dobrom putu da premaši tu brojku. U protekloj godini je u manje od mjesec dana rasprodao čak 12 koncerata u arenama diljem regije kojom je zavladala “Merlinomanija”, koja se i ove godine nastavlja i to upravo iz Ljubljane u kojoj je oborio vlastiti rekord i rasprodao dvije Arene, dva dana zaredom.

Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz njegove bogate muzičke karijere, publika je uživo imala priliku čuti i neke od posljednjih hit singlova “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte”, kao i “live” premijeru najnovije pjesme “Skoro će zima”, a posebno oduševljenje kod publike izazvala je pojava Senidah s kojom je izveo “Dođi” kao i Ivane Banfić s kojom je u duetu izveo kultni duet “Godinama”.

Vizuelni dojam show-a upotpunili su specijalni scenski efekti, koji su dali posebnu čar njegovim muzičkim spektaklima poznatim po najvišim produkcijskim standardima, a fanovi njegove muzike i širenja zajedništva, ljubavnih emocija i pozitivnih vibracija na koncertu su doživjeli posebnu magiju, koja ih čeka u Areni i večeras.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa