MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka – evo kad će biti kiše

Jutros je pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U ranim jutarnjim satima lokalno u Bosni je padala slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo i Livno 4; Široki Brijeg i Sokolac 5; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 6; Sanski Most, Trebinje i Zenica 7; Banja Luka i Prijedor 8; Bihać, Bijeljina i Neum 9; Gradačac 10; Mostar 14°C.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna za veći dio zemlje. Mada će jutarnji sati proteći uz mjestimično tmurno vrijeme, izraženije u dijelu Bosne, opšta slika neće se značajnije pogoršati. Sa odmicanjem dana biće ugodnije, uz postepenu stabilizaciju, razvedravanje, porast temperatura i sunčane intervale. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

anas u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Po kotlinama će biti magle. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni usloviti slabu kišu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.  

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Više sunčanog vremena na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.  

U srijedu u Bosni pretežno oblačno prije podne sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.  

U četvrtak naoblačenje sa zapada od jutarnjih sati u Bosni i Hercegovini će usloviti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar južnog smjera, slab prije podne, u drugom dijelu dana umjeren i jak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa