MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ministar Radončić s predstavnicima USK-a razgovarao o migrantskoj situaciji

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas premijera Unsko-sanskog kantona Mustafu Ružnića i komesara policije Muju Koričića sa kojima je razgovarao o trenutnoj migrantskoj situaciji u ovom kantonu.
Predstavnici USK-a dali su punu podršku novom pristupu rješavanja migrantske krize koju zastupa ministar Radončić, a koja nudi trajna rješenja za ilegalne ekonomske migranate.

Radončić je razgovarao sa čelnim ljudima USK-a oko rješavanje gorućih problema u ovom kantonu vezanih za sigurnost i probleme smještaja ilegalnih ekonomskih migranata, kojih prema podacima policije USK, u ovom kantonu trenutno ima oko 5.000.

Od početka migrantske krize u ovom kantonu je evidentirano 296 krivičnih djela za koja je prijavljeno 344 migranata koja uključuju i dva ubistva i osam pokušaja ubistava. Ilegalni migranti su počinili i 270 prekršaja, od toga najveći broj se odnosio na tuče, fizičke napade i drsko ponašanje. U ovom periodu migranti su učestvovali i u 1.898 incidenata. 

Konstatovano je da je značajno ugrožena sigurnosna situacija, te je ministar Radončić dao punu podršku vlastima USK u nastojanju da očuvaju javni red i mir i osiguraju građanima normalne uslove za život i rad, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa