MARKETING

Ministri iz RS glasali protiv svih tački na sjednici Vijeća ministara BiH

Završena je sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj su oborene sve tačke koje su se našle na dnevnom redu jer su ministri iz bh. entiteta Republika Srpska glasali protiv. Neke od tačaka su prethodno povučene, a riječ je o onima čiji je predlagač Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Na sjednici nisu ni bili Turković i Podžić. Kada je riječ o točkama koje su oborene, riječ je o onim koje ministri iz bh. entiteta Republika Srpska nisu prihvatili ni na prošloj sjednici.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac potvrdio je da su ministri iz bh. entiteta Republika Srpska glasali protiv usvajanja svih tački na sjednici Vijeća ministara, javlja reporter N1 Zvonko Komšić.

Na konkretno pitanje zašto se sjednice uopšte i zakazuju i koja im je svrha, nije dao odgovor.

Stav članova Vijeća ministara iz entiteta Republika Srpska je da se poštuju i provode zaključci Narodne skupštine RS koji su doneseni nakon što je bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko donio zakon kojim se zabranjuje negiranje genocida.

Politički predstavnici iz RS odlučili su tada da će bojkotovati rad institucija BiH.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo