MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ministri na putu: Umjesto redovne, bit će održana telefonska sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine održat će danas vanrednu telefonsku sjednicu, a o obimu i sadržaju predloženih materijala javnost će biti informisana putem saopćenja za javnost.Redovna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je trebala biti održana danas, bit će prolongirana. Kako saznajemo, razlog za prolongiranje redovne sjednice je tehničke prirode.

Naime, brojni ministri zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u prilici doći na današnju sjednicu državne vlade, a riječ je o ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću, ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću i ministru finansija i trezora BiH Vejkoslavu Bevandi.

Na dnevnom redu redovne sjednice trebalo se naći nekoliko dokumenata o stanju u oblasti migracija, koje je priredilo Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine. Ministarstvo finansija i trezora pripremilo je i na razmatranje Vijeću ministara dostavilo Nacrt ugovora o zajmu (GrCF2 W2 – Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Inače, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jedini je organ na nivou državnih institucija, koji bez ikakvih blokada funkcioniše od izbora 2018. godine, što se ne može reći za Parlamentarnu skupštinu BiH i Predsjedništvo BiH.

Svako blokiranje rada državne vlade značilo bi apsolutni zastoj rada svih organa izvršne i zakonodavne vlasti na nivou države, što bi se negativno odrazilo na život građana BiH.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa