MNK “Mujo Hrnjica” u golijadi bolji od MNK ” Bihać 1260 “

U pravoj golijadi, u okviru 8. kola Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine, MNK “Mujo Hrnjica” je u Gradskoj dvorani u Velikoj Kladuši pobijedio ekipu MNK ” Bihać 1260 ” iz Bihaća rezultatom 9:7. Pored takmičarskog utakmica je imala i humanitarni karakter, a prihod od prodanih ulaznica ide za liječenje teško oboljelog mališana iz Velike Kladuše Amara Dukića.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i sredinom prvog poluvremena imali vodstvo od 1:4 . Ipak, sami kraj prvog poluvremena pripada domaćinu koji sa 3 gola dovodi utakmicu u egal na poluvremenu (4:4).

Bolja igru gostiju iz Bihaća početkom drugog poluvremena krunisana je sa jos 2 gola u mreži “Hrnjica” za 4:6. U otvorenoj igri smjenjivale su se prilike na obje strane, viđena je prava golijada i nekoliko minuta prije kraja rezultat je glasio 7:7.

Sami kraj utakmice obilježilo je nekoliko žustrih prekršaja. Nekoliko minuta prije kraja nakon oštrog prekršaja gostiju dosuđen je slobodan udarac za “Hrnjice”. Loptu je namjestio iskusni Torić i doveo domaće u vodstvo prvi put na utakmici (8:7). Isti igrač je minutu prije kraja nakon još jednog dosuđenog slobodnog udarca za domaće bio siguran i potvrdio pobjedu MNK “Mujo Hrnjica” rezultatom 9:7.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo