MARKETING

Moguće povećanje invalidnina za RVI već od ovog mjeseca

Na poziv gradskih organizacija RVI Bihaća i Cazina, a s ciljem rješavanja problema vezanih za njihov rad, ali i kantonalnog Saveza, te općih problema s kojima se susreće ova populacija, u Bihaću je boravio predsjednik Saveza RVI Federacije.

Na sastanku koji je održao sa predstavnicima svih općinskih organizacija, između ostalog bilo je riječi o povećanju invalidnina, usaglašavanju visine invalidnine u narednom periodu sa prosječnom platom u Federaciji, te dugogodišnjom problematikom nefunkcioniranja Kantonalnog saveza.

Oko 20 % RVI imaju samo 47 maraka primanja, a prosječna invalidnina je 360 maraka, rečeno je ovom prilikom. Razlog je to zašto je pod hitno potrebno poboljšati njihovu socijalnu situaciju. Predsjednik Federalnog saveza upoznao je članstvo da bi već od ovog mjeseca trebalo da dođe do povećanja invalidnina.

„Mi u kontaktu sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem već smo neke stvari dogovorili. Vi znate kakva je politička situacija u FBiH sada, zategnuta. Malo nas je to usporilo, ali otprilike smo dogovorili da bi išli ove godine sa januarskim invalidninama sa povećanjem sa 6%“ objašnjava za RTVUSK predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo