MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Murphy odgovorio Dodiku: SAD nisu neprijatelj Srba niti bilo koga u BiH

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Michael Murphy je odgovorio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku (SNSD) nakon što je jučer izjavio da su SAD neprijatelj RS-a.

Poručio je da SAD nisu neprijatelj RS-a, niti bilo kome drugom u Bosni i Hercegovini.

“Iako bi gospodin Dodik volio da vjerujete da on govori u ime svih stanovnika RS-a, on to ne čini. SAD nisu neprijatelj Srba i stanovnici RS-a to znaju. SAD nisu nikome neprijatelj u Bosni i Hercegovini. Jasno sam izložio u svom nedavnom intervjuu kako SAD podržavaju i pomažu stanovnike RS-a. Ponosni smo što smo njihovi partneri i bit ćemo i dalje”, ukazao je Murphy.

Smatra da je s građanima RS-a ima, kako je naveo, uvijek imao prijateljske odnose.

“Ne osjećam se ugroženim od građana Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike RS-a. Zapravo, moji odnosi s narodom RS-a uvijek su bili topli i prijateljski”, naglasio je.

Prema njegovim riječima, jasno im je da se Dodik u narednim sedmicama suočava s ozbiljnim i važnim problemima, do kojih dolazi vlastitim djelovanjem, te da nastoji stvoriti krizu kako bi skrenuo pažnju sa svojih nevolja, jer želi izbjeći odgovornost. Murphy je poručio da neće učestvovati u tome.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa