MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na francuskom nosaču aviona koronavirusom zaraženo 50 članova posade

Francusko ministarstvo odbrane je saopćilo da je na nosaču aviona potvrđeno 50 slučajeva zaraze koronavirusom.Radi se o jedinom francuskom nosaču aviona pod nazivom “Charles de Gaull” koji je na putu prema Toulonu nakon što je prinudno skratio svoju misiju u mediteranu.
Vojni medicinski tim je poslan na nosač aviona kako bi procijenio situaciju nakon pojave zaraze koronavirusom. Testirano je ukupno 66 članova posade od kojih je 50 pozitivno na koronavirus.

Tri zaražena mornara su evakuisana s nosača aviona u četvrtak NH90 vojnim helikopterom do Portugala, a potom su avionom transportovani vojnu bolnicu u Toulon.
Zaraženi članovi posade nisu u životnoj opasnosti, a medicinski tim je ostao na nosaču aviona kako bi kompletirao epidemiološko istraživanje i nadgledao karantin, javlja Russia Today.

Francuska mornarica nije prva koja ima problema s pandemijom koronavirusa jer je američka mornarica prošlog mjeseca morala poslati nosač aviona USS Theodore Roosevelt u Guam nakon što je došlo do zaraze na brodu.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa