MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na ovogodišnjem Sajmu knjige u Sarajevu 150 izdavačkih kuća i stotine autora

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava pod sloganom „Riječ“, biće upriličen u Centru Skenderija od 17. do 22 aprila.

Predsjednik Programskog savjeta Sajma Ibrahim Spahić, direktorica Biblioteke Univerziteta u Sarajevu Nadina Grebović-Lendo i grafičar i stručni saradnik na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo Denis Haračić govorili su danas o nekim aspektima ovogodišnjeg Sajma knjige.

Spahić je ovom prilikom kazao da će u okviru Sajma knjige osim brojnih promocija biti upriličeni i drugi sadražaji.

Tako će, između ostalog, biti upriličen naučni simpozij povodom 50 godina aktivnog književnog stvaralaštva Irfana Horozovića „Anagronizam Irfana Horozovića“, a Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti “Žena s knjigom“ organizuje okrugli sto o temi „Moć umjetnosti u osnaživanju žene“.

Kako je prevođenje značajan segment književnog stvaralaštva, biće upriličen i međunarodni okrugli sto “Prevođenje i autori”.

U organizaciji Ministarstva kulture Republike Srbije i Društva pisaca BiH biće upriličeni Susreti pisaca BiH i Srbije.

Tokom trajanja Sajma knjige planirano je nekoliko izložbi, a tu je i zložba prodajnog karaktera studenata grafike Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo.

Novost na Sajmu knjige je poseban dječji program „Dječji grad“, u okviru kojeg će biti upriličene promocije, radionice, predstave, performansi.

Sarajevski sajam knjige zvanično se otvara 17. aprila u 12.00 sati. Ulaznica za Sajam će iznositi 1 KM, a za organizovane posjete (škole, fakulteti, institucije) ulaz je besplatan.

Na sarajevskom Sajmu knjige ove godine očekuje se 150 izdavačkih kuća i stotine autora sa novim izdanjima. Sajam će s održavati u dvorani “Mirza Delibašić”, Domu mladih, na Platou Centra Skenderija, na površini od 10.000 kvadratnih metara.

Sajam se održava u partnerstvu sa Društvom pisaca BiH, PEN Centrom BiH, UNSA – Bibliotekom Sarajevo, NUB-om BiH, te naučnim i muzejskim institucijama.

Izvor: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa