MARKETING

Na ovogodišnjem SFF-u bit će prikazano 235 filmova iz 62 zemlje

Uoči početka 28. Sarajevo Film Festivala, u kinu Meeting Point u Sarajevu upriličeno je druženje s predstavnicima medijima te partnerima i pokroviteljima Festivala, među kojima su i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo te Općina Centar Sarajevo.

Dobrodošlicu svima, kao i publici i gostima na ovogodišnji Festival, poželio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

“U ovogodišnjem programu publika ima priliku pogledati 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa, od čega 51 premijerno prikazani film iz naše regije u četiri takmičarske selekcije čini Sarajevo Film Festival najvećom prezentacijom kinematografija Jugoistočne Evrope na svijetu. Raduje nas ponovni susret s publikom bez ograničenja, u punom kapacitetu i s gostima iz cijelog svijeta. Naša publika, gosti, bogat konferencijski program, Masterclassi sa Paulom Schraderom, Sergeiom Loznitsom, Rubenom Östlundom, Arijem Folmanom, Jasmilom Žbanić, Michelom Winterbottomom, prezentacija najboljih TV serija, pretpremijere i premijere regionalnih i domaćih naslova, projekcije u Mostaru i u drugim gradovima, Sarajevo Film Festival će učiniti jedinstvenim praznikom filmske i televizijske umjetnosti. Raduje nas i predfestivalska projekcija, dan prije početka Festivala, 11. augusta u Ljetnom kinu Coca–Cola u 20.30 sati. Bit će prikazana radna verzija filma Jasmile Žbanić, uz besplatan ulaz i uz poziv svima da sudjeluju u završavanju ovog filma. Jasmila Žbanić i produkcija DEBLOKADA tragaju za filmskim arhivom, fotografijama i pričama o Emeriku Blumu, legendarnom direktoru Energoinvesta i gradonačelniku Sarajeva te zajedno pozivamo građane da sudjeluju u završetku ovog filma. Radujemo se početku Festivala, zajedničkom gledanju filmova i festivalskoj atmosferi koju ćemo, siguran sam, pamtiti”, najavio je Marjanović.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda rekao je da SFF predstavlja vrhunac turističke sezone u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Za organizaciju ovog događaja Općina Centar je iz budžeta izdvojila 50.000 maraka.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić istakao je da je SFF jedan od najprominentnijih filmskih festivala u Evropi i važna kulturna manifestacija, ne samo za profesionalce iz filmske industrije nego za sve one koji imaju poveznicu s njom.

28. Sarajevo Film Festival u petak, 12. augusta otvara film “Trougao tuge” Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na festivalu u Cannesu i ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva.

Za filmove u programu 28. Sarajevo Film Festivala u prodaji su online ulaznice, koje se mogu kupiti na tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta. Glavni Box Office (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) otvara se u ponedjeljak, 8. augusta u 10 sati.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo