MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na pomolu blokada Vijeća ministara BiH nakon što je odgođena jučerašnja sjednica

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto (HDZ) nije željela da se održi jučerašnja sjednica, pa je tražila dodatne konsultacije o tačkama dnevnog reda, saznaje Klix.ba.

To je kulminiralo da se 11. sjednica odgodi za neki drugi datum. Razlog je neslaganja ministara u vezi sa svim tačkama dnevnog reda.

Kako Klix.ba saznaje, nezadovoljni ovim potezom predsjedavajuće, ministri Zoran Tegeltija, Staša Košarac i Nenad Nešić se neće pojaviti na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH što će predstavljati novu političku krizu i blokadu rada državnih institucija.

Trenutno nije poznato da li će njihov bojkot trajati samo jednu sjednicu ili će se produžiti na duži period.

Oni su i ranije zahtijevali da se na ovu sjednicu stavi tačka dnevnog reda Nova istočna interkonekcija, a riječ je o Nacrtu osnova za sporazumu vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Srbije o izgradnji plinovoda na pravcu granica Srbija – BiH – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad”.

Na istoj sjednici se trebalo glasati i za Južnu interkonekciju, a riječ je o plinovodu na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa