MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Na tribini u Velikoj Kladuši predstavljeni kandidati na listama SDA sa područja općine

Sinoć je u organizaciji Mjesne organizacije SDA Velika Kladuša održana javna tribina na kojoj su predstavljeni kandidati stranke sa područja općine za predstojeće izbore. Moderatorica tribine Bisenija Mušedinović, na samom početku najavila je kratki film o tome šta je ova stranka u proteklom periodu uradila na području USK. Nakon ovoga u ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik Mjesne organizacije Grad Asim Veladžić, koji je govorio doprinosu koji je stranka dala u dosadašnjem periodu. Nakon toga predstavljeno je četvero kandidata SDA iz Velike Kladuše za Skupštinu USK: Asmir Ćufurović, Semra Okanović, Elvin Ćoragić i Zerina Kasumović.


Ispred kandidata obratio se Asmir Ćufurović, koji je istakao da aktuelna vlast na Kantonu bila “koalicija sa pojedincima koji su isključivo radili za ličnu korist”.

“Nakon izbora stanje na kantonu će biti prilično haotično, a kada formiramo vlast prvo ćemo morati uvesti red u mnogim sektorima i institucijama”, izjavio je Ćufurović.


Od kandidata iz Velike Kladuše govorili su i Bisenija Mušedinović, kandidatkinja na listi za PD Federalnog parlamenta i Ale Hušidić kandidat na listi za PD Parlamenta BIH. Oba kandidata su istakli važnost pobjede SDA, jer kako su rekli, to će značiti sigurnost i opstojnost BIH u ovom vrlo nestabilnom vremenu.
Prisutnima su se obratili i nosioci listi za sva tri novoa vlasti, Jasmin Musić, Nijaz Hušić i Šemsudin Dedić, koji su naveli da je ova stranka uradila brojne pozitivne stvari u protekle četiri godine na svim nivoima vlasti. Tako je Šemsudin Dedić istakao da USK nikad nije dobio više sredstava od Federalne vlade kao u proteklih godina, iako ova stranka nije participirala u vlasti Kantona.


Svi govornici su pozvali svoje članstvo da iziđu na izbore i daju glas kandidatima SDA, kao i Bakiru Izetbegoviću za člana Predsjedničtva BIH.
Nakon kandidata na listama za izbore, prisutnima su se obratili i gosti tribine Harun ef Hodžić i Nezim ef. Halilović, koji su govorili o ulozi SDA u odbrani BIH i očuvanju države u proteklih 30 godina.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa