MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Načelnik se vratio i optužio premijera i pojedine vijećnike da su pokušali na silu preuzeti njegove ovlasti

Informacija da je načelnik općine stigao u kabinet, rijetko bi gdje mogla biti vijest osim u Velikoj Kladuši. Upravo je ova informacija postala predmetom novih optužbi, napada i zamjena teza između aktualnog načelnika i nove većine u općinskom vijeću. Nakon puna dva i pol mjeseca načelnik je stigao na posao, a odmah nakon toga u medijima se pojavilo obavještenje za javnost koje je na brzinu napisano (bolje rečeno sklepano) a uglavnom se svodi na napadanje na općinskog vijeća, policiju koja je „neovlašteno“ upala u kabinet, pa se čak  osvrnuo i na fizički sukob koji se desio u neposrednoj blizini općine. Ono što je indikativno jeste da su iz kabineta ovaj sukob  okarakterizirali kao napad na općinskog službenika u vrijeme radnog vremena, iako se ovo nedavno desilo i tek slijedi sudski epilog.

Kroz obavještenje kabineta, pokušavaju se opravdati naredbe koje je načelnik vjerovatno preko goluba pismonoše slao u Veliku Kladušu, a tiču se zabrane općinskim službenicima da ne sarađuju sa OV. Jedna od nelogičnih stvari  koja je navedena tiče se pečata vijeća, jer ga po načelniku niko nije bio ni otuđio i da jednostavno nije jasno zašto je policija nasilno ušla u kabinet. Još veća nebuloza u ovom čudnom obavještenju, jeste navod da su premijer Kantona i pojedini članovi kolegija pokušali „na silu“ preuzeti njegove zakonske ovlasti, što bi u prijevodu značilo da su ga pokušali svrgnuti sa funkcije. Jedna od neutemeljenih teza jeste i ona da je u svemu ovome interes vlasti Kantona i pojedinaca iz vijeća novac, tj bužet općine.

Onaj ko je ovo pisao pokušao je još jednom dodvoriti se svojim biračima, da se prikaže nešto što se zna da nije ni teoretski moguće, jer se vrlo dobro zna da ni premijer ni OV ni u jednoj situaciji ne mogu upravljati sa općinskim budžetom.

Da sve bude u skladu sa cjelokupnim dosadašnjim mandatom načelnika, treba napomenuti da su tek na kraju obavještenja spomenuti građani, na način da će načelnik sprovesti  mjere zaštite svega i svačega i  GRAĐANA OPĆINE.

Na ovo obavještenje oglasili su se i predsjednici klubova aktualne većine u Vijeću, koji su naveli da je načelnik u vrlo teškom vremenu napustio građane , da je sve to vrijeme (dva i pol mjeseca) redovno primao platu a svojoj najmlađoj kćerki dao neformalne ovlasti da upravlja općinom u njegovom odsustvu. U demantiju članovi Kolegija, još jednom ističu situaciju sa otuđivanjem pečata i pokušaja blokade rada najvišeg zakonodavnog tijela općine. Od načelnika se ponovo traži da povuče svoju spornu naredbu o zabrani saradnje općinskim službenicima sa Kolegijem i OV.

Obavještenjem načelnika i demantijem Kolegija vijeća, nastavljaju se politička nadmudrivanja na općinskom nivou, koja će vjerovatno potrajati do općinskih izbora koji bi se trebali održati 15. novembra.

Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa