MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nacrt zakona o sudovima BiH danas na sjednici državnih ministara

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici trebalo bi da razmatra Nacrt zakona o sudovima BiH, koji je predložilo Ministarstvo pravde BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o isticanju zastave Evropske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH, čiji je predlagač Kabinet predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Informacija o stanju migracija u BiH za prvih šest mjeseci 2023. godine, kao i Informacija o izradi Plana tranzicije u upravljanju migracijama, koje je Vijeću ministara BiH dostavilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Informacija o preporukama NATO-a po dokumentu “Informacija o realizaciji aktivnosti iz Programa reformi BiH 2021 i Programa reformi Bosne i Hercegovine 2022”, čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH, jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Informaciji o realizaciji Plana implementacije dokumenta “Pregled odbrane” i Akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027.”, koju je predložilo Ministarstvo odbrane BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o imenovanju BiH koordinatora i zamjenika koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (IPA III) za period 2023.- 2027. godine kao i Informacija o aktivnostima u vezi s učešćem Bosne i Hercegovine u Programu Evropske unije za jedinstveno tržište.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa