MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Najmlađa načelnikova kćerka onemogućila predsjedavajućem korištenje pečata Vijeća

Otuđivanjem pečata od strane Edine Abdić Pleho, aktuelna izvršna vlasta još jednom je pokazala svu svoju bahatost i oholost koju ispoljava već duži vremenski period.

Nikome nije jasno kako je moguće da osoba (kćerka načelnika Abdića) koja nije zaposlenik općine, može neovlašteno da preuzme sve poluge izvršne vlasti. U svemu ovome odgovornost imaju i službenici Općinskog organa koji ćute i primaju naredbe od nenadležne osobe,  a moraju znati da općina nije privatna kompanija ili monarhija da bi vlasnik svoja ovlaštenja nezakonito prenosio na svoju djecu. Zbog otuđivanja pečata od strane Edine Abdić Pleho, predsjedavajući Vijeća Fikret Bašić pozvao je nadležne policijske službenike koji su uzeli izjave na nastale okolnosti. Nakon ovoga održana je i vanredna sjednica Kolegija, na kojoj su usvojeni zaključci povodom novonastale situacije a upućen je i zajednički dopis prema ministarstvima financija i pravde USK, kako bi se u zakonskim okvirima riješila ova situacija.

Vrhunac svega ovoga jeste da je pečat Općinskog vijeća otuđen nakon jučerašnje sjednice, na kojoj je donešeno nekoliko izuzetno značajnih odluka koje se tiču daljeg funkcioniranja općine u vremenu pandemije koronavirusa. Kako imamo informaciju, Načelnik je jutros proglasio budžet bez obzira na jučerašnju Odluku OV,  iako svi znaju da se nalazi u Republici Hrvatskoj. Poslije svih ovih dešavanja, sasvim je legitimno pitanje da li izvršna vlast svojim postupcima na sebe preuzima odgovornost za sve one negativne pojave koje se mogu desiti zbog ignoriranja odluka najvišeg zakonodavnog tijela općine.

Samoljubna vlast porodice Abdić još jednom je uputila pljusku građanima Velike Kladuše dajući im do znanja dok je i jedan član njihove porodice u Velikoj Kladuši, oni će čvrsto držati poluge vlasti uz svestranu pomoć onih državnih službenika koji im bespogovorno služe. Posljednjim potezima izvršne vlasti jasno je da se pokušava privatizirati općina a parlamentarna demokratija zamijeniti monarhijom Abdić.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa