MARKETING

Najveća smotra trail trčanja u BiH u subotu na Bjelašnici

Najpopularnija trail trka u našoj zemlji, i zasigurno jedna od najljepših, Vučko Trail, svoje šesto izdanje imat će sutra na Bjelašnici.

Preko 1100 takmičara iz 30 zemalja svijeta prijavilo se za nastup ove godine, a organizator, Planinarsko društvo Željezničar, očekuje najbrojniju trku do sada.

Start prve grupe trkača, koji se takmiče na Crvenoj stazi, dugoj 61 kilometar je u 8 sati ujutro, u subotu, 18. juna u Babinom dolu. Izazovna Crvena staza, sa čak 3700 m visinske razlike okupit će najspremnijie i najhrabrije, a kuriozitet ove staze jeste da vodi preko 2 bosanskohercegovačke planine – Bjelašnice i Visočice i kroz 2 opštine – Trnovo u Bosni i Konjic u Hercegovini, spajajući tako simbolično ove dvije regije.

Dva sata nakon Crvene, zakazan je start Plave staze duge 35 kilometara sa 1800 m visinske razlike, koja će takmičare voditi od Babinog dola, preko Dugog polja, sve do sela Lukomir, najvišeg naseljenog sela u Bosni i Hercegovini i nazad kroz Studeni potok i sela Umoljani, Elezovići i Lukavac do cilja.

Najkraća, ali izuzetno atraktivna i zabavna Zelena staza idealna je za iskusne takmičare koji svoj maksimum daju na bržim i kraćim dionicama, ali i za rekreativce i one koji tek ulaze u svijet trail trčanja. Već godinama Zelena Vučko Trail staza je za mnoge uvod u ovaj sport, a nakon prvog nastupa, redovno joj se vraćaju. Na startu zelene staze u 12 sati očekuje se i najviše trkača, njih preko 500.

Novina ove godine je TEAMS takmičenje, na kome će se takmičari iz kompanija, trkačkih klubova ili neformalnih grupa, zajedno takmičiti za tituli najuspješnije ekipe na Vučko Trailu.

Pored takmičarskog karaktera, trka je i odlična prilika za promociju turizma i prirodnih i kulturnih ljepota naše zemlje. Brojni takmičari iz raznih zemalja svijeta imat će priliku da uživaju u zadivljujućim prizorima koje pružaju bosanskohercegovačke planine. Ono što trail trčanje, ustvari i čini tako atraktivnim jeste prilika za sportski izazov u prirodnoj sredini, trčeći po planinskim stazama, šumama, livadama i grebenima.

Za navijače, podršku i posjetioce Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, na čijem će se samom središtu u Babinom dolu nalaziti start i cilj trke, organizator je spremio dobru zabavu tokom cijelog dana. Za muzički dio programa zaduženi su Zlijay i DJ Mehikano, a za oficijelni program, voditelj Muhamed Mizić.

IZVOR:KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo