MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine podignuta na Vlašiću

Na vrhu planine Vlašić podignuti su jarbol i zastava u čast generala Armije Bosne i Hercegovine Mehmeda Alagića. Kako su ranije saopćili organizatori, ovo je najveća zastava Republike BiH na najvišem vrhu Vlašića.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, uoči podizanja zastave je kazao da je danas sa Vlašića poslana jasna poruku svim patriotama kojima je Bosna i Hercegovina u srcu.

“A to je da smo jedinstveni i beskompromisni u očuvanju domovine i da smo sposobni izdići se iznad partikularnih interesa bilo koje vrste i prirode, da bismo je očuvali i odbranili, a još jasniju poruku šaljemo onima koji ne voli Bosnu i Hercegovinu, koji bi željeli da ona nestane.  Spremni smo je braniti svim dozvoljenim sredstvima i po svaku cijenu zato smo danas u zvuke himne Republike Bosne i Hercegovine, na najvišem vrhu Vlašića podigli monumentalnu zastavu s ljiljanima baš onako kako je to uradio naš komadant rahmetli general Mehmed Alagić kada su združene snage armije Republike Bosne i Hercegovine oslobodile Paljenik, najviši vrh Vlašića i najavili svoj pobjedonosni hod ka konačnom oslobođenju države”, rekao je Dautović.

Podsjetimo, po prvi put na Vlašiću se organizira jedinstvena manifestacija pod nazivom „Dani pobjede, dani ponosa“.

Na manifestaciji su prisutni brojni zvaničnici.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa