MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nakon praktičnog suzbijanja epidemije, Kina se okrenula jačanju ekonomije

Nakon preuzimanja inicijative u sveobuhvatnoj borbi protiv novog korona virusa, Kina se usmjerila na borbu protiv ekonomskih posljedica širenja bolesti koja je već proglašeno pandemijom.

U oštroj suprotnoti s brzim širenjem u drugim krajevima svijeta, širenje virusa praktično je suzbijeno u Kini, dok novi rizici uglavnom dolaze od uvezenih slučajeva. Nacionalna zdravstvena komisija saopćila je da je izvijestila o 15 novih potvrđenih slučajeva u kineskoj matici u srijedu, od kojih su šest uvezeni slučajevi.

Od izbijanja epidemije, Kina je učinila prioritetom zdravlje svojih građana u zemlji i inostranstvu i poduzela je najoštrije mjere na suzbijanju širenja virusa po cijenu kratkoročnih ekonomskih posljedica.

Fleksibilnost i agilnost ono je što je Kina naučila u svojoj teškoj borbi protiv agresivnog virusa. Neposredno prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacije proglasila pandemiju, kinesko Državno vijeće objavilo je nove mjere na podršci vanjskoj trgovini i ulaganjima u slučaju da bi sve teža situacija u inostranstvu mogla dodatno opteretiti lanac globalne industrije.

Kineske mjere uključuju skraćenje negativne liste stranih ulaganja i širenje kredita finansijskih institucija za vanjsku trgovinu.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa